top of page

Ismerd meg a Laylat El Amar Orientális Táncfesztivál oktatóit, előadóit!

Balogh Andrea Rhea
Balogh Andrea (Rhea)

Törzsi fúziós táncos, oktató

A tánc gyermekkorom óta része az életemnek. Mindig azt éreztem, táncolnom kell, mert ez az eszközöm arra, hogy kifejezzem magam, és beszéljek a világhoz. Korábban klasszikus hastáncot tanultam, majd megismertem a tribal fusiont (törzsi fúziót), ami szerelem volt első látásra. Éreztem, ez az amit keresek.
Úgy gondolom, hogy a tribal fusion egy olyan művészeti irányzat, mely napjainkban formálódik, nagyon aktuális, és teljes teret ad az önkifejezésnek, kreativitásnak. Ebben a stílusban, azon túl, hogy a hastáncra épül, különböző táncstílusok ötvöződnek az indiaitól vagy a flamencotól kezdve akár a hip-hop elemeken át, és nagyon nagy hatással van rá a mai kor atmoszférája, a mai táncstílusok, melytől sokszor akár eklektikus formát ölt ez a műfaj. Az ősi energia közvetítése egy mai modern világban.
Célom, kilépni a korlátokból, elvinni az üzenetet, és megmutatni, hogy a hastánc mennyire sokrétű művészet. Ezt is támasztja alá az a nagy megtiszteltetés, hogy volt alkalmam Palya Beával fellépni, ahol az egyik dalára készített koreográfiámat adtuk elő.

Veréb Szandra

Orientális táncos, Bodywork csoport vezető

 

16 éves orientális táncos és 7 éves önismereti, illetve táncterápiás tapasztalataim alapján úgy vélem, hogy a táncosoknak (és minden más művésznek) nagyon sokat segít az alkotói munkában a saját alkotói készségük felfedezése és fejlesztése. 
Azért hozom ezt be a hastánc világába, mert esszenciális tudásnak tartom a mozgáskultúra, a kreativitás, a kifinomultság, a testtudat és a művésziesség fejlődésében.
Alapvetően az egyiptomi hastánc vonalat képviselem, s közel áll hozzám a kortárs elemekkel ötvözött orientális tánc is. Több tánc műfajt is kipróbáltam, köztük kortárs táncot, flamencot, társas táncokat. Számos világhírű táncostól volt alkalmam tanulni külföldön, s itthon egyaránt. Táncosként, dúlaként és önismereti kísérőként fontosnak tartom az egészséges és felszabadult élethez a testtel és nőiséggel való kapcsolatot és számomra egy orientális táncos éppen ezt testesíti meg

Bartos Noémi Naimah

Orientális táncos, táncoktató  
 

2002 óta foglalkozom az orientális tánccal. 2005 óta lépek heti rendszerességgel. Aktívan versenyeztem belföldön és külföldön egyaránt. A Miss Hastánc Hungary címet 2009-ben nyertem el, a 2012-es Budapesti Cairo! Festival queen kategóriájában is Első helyen végeztem. Ugyanebben az évben a győztes koreográfiámmal Egyiptomba utaztam mellyel a Salamat Masr fesztiválon is nagy sikert arattam. Az elmúlt 7 évben számos országba utaztam a tánc kapcsán. Együtt dolgozom a marokkói turisztika irodával, így Európában a turisztikai kiállításokon Marokkót képviselem az orientális tánccal. Ezzel párhuzamosan eleget tettem néhány fesztivál félkérésének is, ahol zsűriztem, workshopot tartottam és a gála műsoron szerepeltem. Természetesen Magyarországon a leggyakrabban majd Szlovéniában, Lengyelországban, Szerbiában, Athénban, Svájcban. Idén még 4 csodálatos fesztiválra látogatok el. Bécsben is sűrűn lépek fel, hiszen 4 éve az egyik Legnevesebb Arab Éttermének a Lordnak az állandó táncosa vagyok. Idő közben megnyitottam Budapest belvárosában a tánc stúdiómat ami csodálatos női közösségnek ad otthont.

Bartos_Noémi_2_edited.jpg
Stúber Gyöngyi 2_edited.jpg
Stúber Gyöngyi

Orientális táncos, tánc oktató

 

"Én voltam az a kislány, aki a fiúkkal verekedett oviban. Én voltam az a kislány, aki a szülei válása után pufikára ette magát bánatában. Én voltam az a kiskamasz, aki szégyenkezett, mert nem voltak menő cuccai, mert szegény volt a családja és persze továbbra is duci volt. Én voltam az a tini, aki trombitált, zenekarba járt, meg diszkoz edzésre, és nagyon-nagyon tagadta, hogy márpedig ő lány (függetlenül attól, hogy milyen visszajelzéseket kapott a környezetétől). Én voltam az a fiatal felnőtt, aki egy vélt vagy valós kényszer miatt választott olyan szakmát, amiben aztán később egy percet sem dolgozott. Én voltam az a fiatal felnőtt, aki minderre rájött, és változni akart. Aki elkezdett hastáncolni, és ezáltal egy csapásra megváltozott az élete. Jó, ha nem is egy csapásra, de már 3 év elteltével cseppet sem hasonlított régi önmagára, hanem önmaga jobbik verziója lett. És aki azóta is erre törekszik.

Én vagyok az, aki minden nap megköszöni annak a kislánynak, hogy olyan utat járt be, amilyet, aki vigasztalja, ha még sírdogál kicsit, aki magához öleli őt. Én vagyok az, aki végre megtalálta az útját, és kiteljesedett a tánc által. Aki fénysebességgel haladt saját maga felé ez alatt az elmúlt 11 év alatt, és a vályog házból a katari hercegnő esküvőjéig jutott. Én vagyok az, aki mellett csodálatos mesterek, barátok, és pályatársak álltak és állnak, és aki már tanít, örömet szerez másoknak a tánctudás átadása által.

Stúber Gyöngyi vagyok, és nagyon örülök, hogy nemsokára személyesen is találkozhatunk ezen a csodás fesztiválon!"

Dománné Erdélyi Krisztina

Majoros Virág

Orientális táncos, Testnevelő tanár

8 éve kezdtem ismerkedni az orientális tánc világával és 3 éve kezdett kialakulni tudattalanul a küldetésem: elindítani a nőket ezen a varázslatos úton. Célom – a versenyeredmények halmozása helyett – az egészséges női életérzés megélése és a keleti kultúrával való kapcsolattartás. A Laylat El Amar Hastánc Művészeti Társulat tagjaként a hastánc művészi oldalát vagyok hivatott közvetíteni.

bottom of page